Search EBSCO Discovery Service

Search for Publications

Имејл КоБСОН сервер

Обавештавамо кориснике да поруке које су данас послате на имејл kobson@nb.rs и repozitorijum@nb.rs нису стигле као и да тренутно не постоји могућност слања са истих. Извињавамо се због насталог техничког проблема и надамо се да ћемо га у току сутрашњег дана решити. У сваком случају молимо кориснике да нам поново пошаљу своје захтеве уколико дуже од два радна дана не добију одговор.

(објављено 26.04.2018.)

Неопходна подешавања

Услед повећаног броја мејлова везаних за сигурносну заштиту на нашем сајту обавештавамо кориснике да је КоБСОН портал прешао на сигурнију "https" платформу. Неопходно је обрисати кеш из меморије Интернет прегледача како би се несметано приступало КоБСОН сервисима.

(објављено 24.04.2018.)

Обезбеђен приступ колекцији American Antiquarian Archives

Обавештавамо кориснике да је од сада доступна колекција American Antiquarian Archives преко EBSCO сервиса.

American Antiquarian Archives је дигитална библиотека Američkog antikvarnog društva која документује живот људи из Америке од колонијалне ере кроз грађански рат и реконструкцију. Партнерством са Америчким антикварним друштвом, EBSCO пружа дигитални приступ најсвеобухватнојој збирци америчких часописа издатих од 1684. до 1912. године. Педесет тематских група укључују богат садржај дигитализованих страница америчких часописа који детаљно описују америчку историју и културу. Ове специјализоване колекције покривају рекламне, здравствене, женске теме, науку, историју ропства, индустрију и професије, верска питања, културу и уметност и још много тога.
Истраживачима су доступне мање колекције од по 87 наслова и веће са око 300 наслова. Колекцијама се може приступити на два начина:

(објављено 16.03.2018.)

Омогућен приступ Wiley књигама

Услед великог интересовања за Wiley електронске књиге, успели смо да купимо 26 најтраженијих наслова (по статистикама одбијених приступа).
Књигама се може приступити путем менија Сервиси -> Електронске књиге -> бирањем опције Wiley из падајућег менија Сервиси. Књигама се такође може приступити и путем пречице ЕлеКњиге.

 

(објављено 28.02.2018.)