Vesti - arhiva

2018

Nedelja otvorenog obrazovanja 2018.

Nedelja otvorenog obrazovanja (Open Education Week) predstavlja globalnu manifestaciju namenjenu podizanju svesti o besplatnom i otvorenom obrazovnju. Ove godine se obeležava od 5. do 9. marta u velikom broju država. Detaljnije informacije o samoj manifestaciji, o slobodnom obrazovanju i o tome zašto je ono važno možete pročitati na stranici Open Education Week 2018

(objavljeno 01.03.2018.)

Obuka doktoranada „Oblikovanje doktorske disertacije“

U Univerzitetskoj biblioteci „Svetozar Marković“ ponovo se organizuje obuka doktoranada „Oblikovanje doktorske disertacije“. Tokom ove kratke obuke doktorandi mogu da se informišu o formi doktorske disertacije u skladu sa uputstvima Univerziteta o Beogradu, deponovanju u Digitalni repozitorijum, vidljivosti disertacije na internetu i svim drugim pitanjima u vezi sa procedurom pripreme i predaje doktorata.

Prvi naredni termin je 21. februar 2018. godine sa početkom u 18 časova, a o održavanju obuke tokom ostalih meseci zainteresovani će moći da se informišu na sajtu Univerzitetske biblioteke.
Prijavljivanje je obavezno i vrši se putem onlajn formulara.
Detalje o mestu i vremenu održavanja možete videti u programu.

(objavljeno 14.02.2018.)

Povodom Dana žena u nauci

U cilju postizanja jednakog pristupa i učešća u nauci, Generalna skupština Ujedinjenih nacija je proglasila 11. februar Međunarodnim danom žena i devojaka u nauci. Tim povodom izdavač IOP (Institute of Physics) svojim korisnicima nudi na rapolaganje tri knjige koje se mogu preuzeti u celosti. Naslovi knjiga su sledeći:

i dostupni su za besplatno preuzimanje samo danas, 12. februara.

(objavljeno 12.02.2018.)

 

(objavljeno 09.01.2018.)

Ko koristi KoBSON u novogodišnjoj noći?

Po višegodišnjoj tradiciji KoBSON tim nagrađuje svoje prve korisnike u novoj godini. Ove godine KoBSON kišobran reklamiraće korisnik koji se na KoBSON stranicu prijavio minut posle ponoći. Čestitamo :)

(objavljeno 09.01.2018.)

Seminar o recenziranju u Novom Sadu

U amfiteatru Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, u petak 19. januara od 10 do 13 časova, održaće se Seminar o recenziranju za istraživače. Tročasovni seminar u kome će učestvovati pet predavača obuhvatiće teme u rasponu od toga kako dobro uraditi recenziju, preko etičkih aspekata recenziranja do epistemoloških aspekata pisanja i recenziranja naučnih radova kao i funkcionisanja specifičnih recenzentskih mreža.
Svi zainteresovani istraživači mogu se prijaviti na seminar putem elektronske prijave kojoj se može pristupiti preko sledećeg linka:

http://konkursi.cpn.rs/seminar/

Više informacija o ovoj temi dostupne su na sajtu CPN-a.

(objavljeno 08.01.2018.)