Search EBSCO Discovery Service

Search for Publications

E-mail KoBSON server

Obaveštavamo korisnike da poruke koje su danas poslate na e-mail kobson@nb.rs i repozitorijum@nb.rs nisu stigle kao i da trenutno ne postoji mogućnost slanja sa istih. Izvinjavamo se zbog nastalog tehničkog problema i nadamo se da ćemo ga u toku sutrašnjeg dana rešiti. U svakom slučaju molimo korisnike da nam ponovo pošalju svoje zahteve ukoliko duže od dva radna dana ne dobiju odgovor.

(objavljeno 26.04.2018.)

Neophodna podešavanja

Usled povećanog broja mejlova vezanih za sigurnosnu zaštitu na našem sajtu obaveštavamo korisnike da je KoBSON portal prešao na sigurniju "https" platformu. Neophodno je obrisati keš iz memorije Internet pregledača kako bi se nesmetano pristupalo KoBSON servisima.

(objavljeno 24.04.2018.)

Obezbeđen pristup kolekciji American Antiquarian Archives

Obaveštavamo korisnike da je od sada dostupna kolekcija American Antiquarian Archives preko EBSCO servisa.

American Antiquarian Archives je digitalna biblioteka Američkog antikvarnog društva koja dokumentuje život ljudi iz Amerike od kolonijalne ere kroz građanski rat i rekonstrukciju. Partnerstvom sa Američkim antikvarnim društvom, EBSCO pruža digitalni pristup najsveobuhvatnojoj zbirci američkih časopisa izdatih od 1684. do 1912. godine. Pedeset tematskih grupa uključuju bogat sadržaj digitalizovanih stranica američkih časopisa koji detaljno opisuju američku istoriju i kulturu. Ove specijalizovane kolekcije pokrivaju reklamne, zdravstvene, ženske teme, nauku, istoriju ropstva, industriju i profesije, verska pitanja, kulturu i umetnost i još mnogo toga.
Istraživačima su dostupne manje kolekcije od po 87 naslova i veće sa oko 300 naslova. Kolekcijama se može pristupiti na dva načina:

(objavljeno 16.03.2018.)

Omogućen pristup Wiley knjigama

Usled velikog interesovanja za Wiley elektronske knjige, uspeli smo da kupimo 26 najtraženijih naslova (po statistikama odbijenih pristupa).
Knjigama se može pristupiti putem menija Servisi -> Elektronske knjige -> biranjem opcije Wiley iz padajućeg menija Servisi. Knjigama se takođe može pristupiti i putem prečice EleKnjige.

 

(objavljeno 28.02.2018.)