Вести - архива

Kobson

IP: 3.231.226.13, N/A

2020

На кафици са колегама

Позивамо све заинтересоване библиотекаре да се 16. априла (четвртак) прикључе округлом столу под слоганом "Coffee (or Tea) with EBSCO", који организује EBSCO у оквиру своје подршке библиотекарима. Теме су разноврсне и сесија ће бити прилагођена тако да сви заинтересовани могу представити своју праксу током трајања пандемије и/или изразити своје недомице и добити одговоре на постављена питања.

Регистрација је обавезна и може се извршити за неки од следећих термина (или оба):

- 16. април у 12 часова (регистрација)
- 16. април у 19 часова (регистрација)

У оквиру странице за регистрацију могу се прочитати детаљи везани за онлајн сесију.
Питања се шаљу унапред и то посредством следећег линка.

(објављено 14.04.2020.)

Проблем са мејл сервером

Обавештавамо кориснике да тренутно имамо проблем у комуникацији nb.rs мејл сервера и Google-а, и због тога нисмо у могућности да редовно примамо мејлове и на њих одговарамо. Након санирања проблема одговорићемо на све примљене мејлове, а истовремено молимо кориснике да нам поново пошаљу своје захтеве уколико до краја недеље не добију одговор, јер вероватно њихов захтев није ни примљен. Извињавамо се због насталог техничког проблема и захваљујемо се на разумевању.

(објављено 19.03.2020.)

НБС до даљег затворена за кориснике и посетиоце, обезбеђен минимум процеса рада

Поводом уведеног ванредног стања на територији Републике Србије због епидемије вируса COVID-19, од дана 16.03.2020. Народна библиотека Србије неће бити отворена за кориснике и посетиоце до даљег. За неопходне службе организоваће се минимум процеса рада, и унапред вас молимо за разумевање због измењених околности и мањег броја извршилаца.

Обавештавамо кориснике да ће КоБСОН тим обављати сву комуникацију са корисницима путем мејла kobson@nb.rs и да ће одговоре добијати у току истог радног дана.

Благовремено ћемо вас обавестити о нормализацији режима рада са корисницима, и захваљујемо вам на разумевању.

(објављено 16.03.2020.)

Вебинар: Enrich your DSpace repository with customized tools

Позивамо све заинтересоване да се пријаве на вебинар под називом "Enrich your DSpace repository with customized tools" у организацији EIFL-а. Вебинар је заказан за среду, 12. фебруара 2020. у 10 часова. Кроз предавање заинтересовани ће моћи да се ближе упознају са функционисањем DSpace репозиторијума и како су колеге из Србије успеле да кроз овај систем повећају стопу полагања материјала у репозиторијуме, а самим тиме и проценат садржаја у отвореном приступу.

Пријављивање се може извршити путем следећег линка, а додатне информације везане за вебинар доступне су на сајту EIFL-а.

(објављено 06.02.2020.)

Бесплатан приступ колекцији часописа Lives of Literature агрегатора JSTOR

Омогућен је бесплатан приступ колекцији часописа Lives of Literature агрегатора JSTOR до краја фебруара. Ова колекција тренутно садржи 69 часописа из области језика и књижевности. Детаљније информације у вези са колекцијом као и комплетну листу часописа можете пронаћи на следећем линку

Позивамо кориснике да претраже колекцију и искористе промотивни период.

(објављено 23.01.2020.)

 

(објављено 06.01.2020.)

Проблем са мејл сервером

Обавештавамо кориснике да тренутно имамо проблем са мејл сервером и због тога нисмо у могућности да редовно примамо мејлове и на њих одговарамо. Након санирања проблема одговорићемо на све примљене мејлове, а истовремено молимо кориснике да нам поново пошаљу своје захтеве уколико до краја недеље не добију одговор, јер вероватно њихов захтев није ни примљен. Извињавамо се због насталог техничког проблема и захваљујемо се на разумевању.

(објављено 06.01.2020.)

Ко користи КоБСОН у новогодишњој ноћи?

По вишегодишњој традицији КоБСОН тим награђује своје прве кориснике у новој години. Ове године КоБСОН кишобраном рекламираће наc корисница са Технолошког факултета у Лесковцу која се на нашу страницу пријавила тачно у поноћ. Честитамо :)

(објављено 03.01.2020.)